top of page

De impact van rommelige ruimtes

Foto van schrijver: Marijn LegrandMarijn Legrand

En 3 dingen die je kan doen om er komaf mee te maken


Als mensen bezitten we een gigantisch vermogen om ons aan te passen. Dat is een heel positieve eigenschap, maar kan op lange termijn toch ook in ons nadeel spelen.


Beeld je in: Je verhuist naar jouw droomhuis. Je pakt alle dozen uit en geeft alles een mooie plek. Je koopt nog wat extra meubels bij om het in te richten volgens jouw stijl. Al heel snel ben je aangepast aan je nieuwe omgeving. Je geniet met volle teugen van je nieuwe stekje.


Elke week komen er wel wat spullen bij. Voor de keuken, voor een extra hobby, voor de administratie. Je hebt wat meer kleren bijgekocht en die kledingkast wordt echt krap. Hier en daar koop je dus een kastje bij om wat extra opbergruimte te maken. Je went snel aan alle spullen die erbij komen en hebt niet echt het gevoel dat er iets verandert is.


Na vele jaren begint het toch opeens wat overweldigend te voelen. Er is geen ruimte genoeg meer om alles een logische plek te geven en dingen beginnen rond te slingeren. Maar ja, ondertussen heb je ook kinderen en OMG hoe veel spullen hebben die nodig?


Lange tijd kwam er elke week wat bij (je leven verandert, je hebt andere dingen nodig, logisch) en stoorde dat niet, je merkte het amper op. Maar omdat je (bijna) niets weg deed bleef de hoeveelheid spullen rondom jou maar groeien. Het kostte onbewust meer en meer energie om om te kunnen gaan met de chaos is je huis. Herkenbaar?


Wanneer je huis rommelig is kost alles meer tijd en energie. Je bent constant aan het zoeken naar spullen, wanneer je ergens aan wil beginnen moet je eerst de helft van je huis weer verplaatsen om plaats te maken, je hebt het gevoel constant op te ruimen en toch voelt het nooit opgeruimd. Je hebt minder geduld want er gaat heel de tijd energie verloren.


Wat kan je doen om weer rust te vinden en te genieten van jouw huis?

1. Ontspullen: surprise surprise.

Je leven verandert, wat je nodig hebt dus ook. Beeld je in dat je alleen maar bezit wat op dit moment voor jou waarde toevoegt aan je leven. Hoe zalig is dat?

Graag wat inspiratie? Hieronder GRATIS printables


2. Alles heeft een logische plek nodig

Te veel opbergruimte zorgt ervoor dat je meer spullen bij houdt, maar te weinig zorgt ervoor dat dingen nooit een thuis krijgen in jouw huis. Ze zullen altijd rondslingeren en zorgen voor chaos en frustratie. Ook wanneer spullen een onlogische plek hebben is de kans klein dat je ze na gebruik weer op zijn plek legt. Hoe maak je optimaal gebruik van je ruimte en hoe kies je een logische plek voor je spullen? Download hieronder de GRATIS printables.


3. Kies een opbergsysteem dat bij je past

Iedereen heeft een specifieke manier van opruimen/opbergen. De manier waarop het intuïtief gaat en het geen moeite kost. Maar heb jij een opbergsysteem wat niet bij je past, dan zal het zich uiten in rommel en chaos. Wil jij te weten komen wat jouw ideale opbergmethode is? Luister dan naar mijn podcast via onderstaande knop.




Lukt het jou niet om je huis te organiseren of heb je er geen zin in?

Gun jezelf dan wat hulp :)

Om de lente te vieren krijg je nu €15 korting wanneer je een opruimsessie boekt.

code: LENTEPOETS




Heb je iets gehad aan deze blogpost? Deel hem dan met iemand waarvan je denkt dat die er ook iets aan zal hebben

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wachten tot je ‘af’ bent?

Lang voelde het alsof ik moest wachten tot ik helemaal klaar was om iets aan anderen hun leven te kunnen toevoegen. Het voelde arrogant...

Comments


bottom of page