top of page

Per ongeluk minimaliseren: Een kans om opnieuw te kiezenDeze verloren gevlogen vlieger, die ik tegenkwam op mijn dagelijkse wandeling, is een geval van per ongeluk minimaliseren.

Een klein voorbeeld van verplicht ontspullen.

Een moment voor een nieuwe keuze. Nieuwe vlieger kopen of verder leven zonder vlieger?In ons leven zijn er veel kleine en grote momenten van per ongeluk minimaliseren en ontspullen.


Gevallen van per ongeluk ontspullen:

Momenten waarop iets op is, kwijt of kapot gaat en we terug kunnen kiezen.

Willen we het opnieuw kopen? Hebben we het nodig om gelukkig te zijn? Of kunnen we verder leven zonder? Hoe zou mijn leven eruit zien zonder?


  • Klein: Wanneer je shampoo op is en je beslist of je een nieuwe bus koopt, eens een shampoobar probeert of je vanaf nu eens zonder shampoo door het leven gaat. Of wanneer je laatste gatenloze panties scheurt. Vanaf nu met blote benen door het leven?


  • Wat groter: Je televisie heeft de voetbalmatch (van je kinderen, in de living) niet overleefd. Als experiment een maand zonder televisie? Of kom jij de avond niet door zonder?


  • Gigantisch: Je huis brandt af en je bent al je bezittingen kwijt. Wat heb je direct nodig? Ik kan niet leven zonder...


Gevallen van per ongeluk minimaliseren:

Momenten waarop we door omstandigheden moeten herbekijken wat ons geld, onze energie, onze tijd waard is.

  • Door je financiële situatie ben je genoodzaakt onder de loop te nemen waar je geld naartoe vliegt. Elke dag koffie en lunch uit huis of liever een weekendje weg? En goh ja misschien was dat 8ste streamingdienst-abonnement niet écht nodig. Wat voegt voor jou waarde toe aan je leven en wat is meer een gewoonte?

  • Doordat je ziek wordt heb je weinig energie en herbekijk je opnieuw wie en wat jouw kostbare energie waard is. Is het écht nodig om die lakens te strijken? En dat trouwfeest van de nicht van de zoon van de moeder van de vriendin van de bakker kan je misschien ook laten passeren? Met de vrijgekomen tijd en energie kan je iets doen wat je écht belangrijk vindt.


Ik kan nog heel wat voorbeelden geven van per ongeluk ontspullen of minimaliseren, maar ik hou het liever kort. Wat is de ruimte waard? Wie verdient jouw energie en tijd? Wie en wat voegen waarde toe aan jouw leven?


Elk moment waarop er iets verloren of kapot gaat, je vlieger of je panties, je huis of je relatie, is een moment om even stil te staan. En opnieuw een keuze te maken of iets de energie, de tijd, het geld en de ruimte waard is in jouw leven.


Wil jij graag nieuwe keuzes maken en niet wachten tot er iets gebeurt of kapot gaat?


Ik help je ook graag via een online gesprek of tijdens een opruimsessie bij jouw thuis.
Download GRATIS de printables: hoe begin je met minimaliseren.

Twijfel je nog? Boek dan eerst een gratis kennismakingsgesprek.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De impact van rommelige ruimtes

En 3 dingen die je kan doen om er komaf mee te maken Als mensen bezitten we een gigantisch vermogen om ons aan te passen. Dat is een heel positieve eigenschap, maar kan op lange termijn toch ook in on

Comments


bottom of page